събота, 10 февруари 2018 г.

Свети Валентин или Свети Трифон Зарезан?

14 февруари - ден разнолик и интересен, ден в който всичко е в червено, дали обагрено от алени сърца или през призмата на червени, пивки вина няма значение - 14 февруари си остава един от най-активно празнуваните празници в България.

Ние от детски магазин "Вълшебство", не искаме да заемаме позиция кой празник е повече български или по-правилно да се отбележи и празнува, за нас е важно да има празници, които да ни карат да се чувстваме специално и да ни стимулират да правим специален и деня на тези около нас.

Свети Валентин от една страна е един празник с католически произход, в основата на който лежи една пленителна любовна история на двама влюбени и саможертвената готовност на един монах да обедини любовта им в християнски брак въпреки всичко.

Свети Трифон Зарезан от друга страна е празник със смисъл и значение по-древен от името на светията, на когото е посветен! Това е ден в чест на най-древната напитка - амброзия, еликсир на боговете, наречена вино. 

Тук в България имаме уникалната възможност да съчетаваме тези два дни, които като смисъл са безупречно свързани - опиянението от любовта и страстта към доброто вино са като две страни на една монета, която не спира да се завърта в нашето битие.

Ние от детски магазини "Вълшебство" предлагаме на всички опиянени от любовта малки и големи клиенти огромно разнообразие от плюшени сърца, мечета и други играчки, порцеланови чаши, магнити и други сувенири за да изразите по подобаващ начин любовта към своите роднини и любими хора!

Обичайте се, ние ви обичаме!
Няма коментари:

Публикуване на коментар